Årets bästa utvecklare

Detta inlägg är en del av Spelkrigets initiativ Årets spel, där Sveriges spelbloggar gemensamt röstar fram årets bästa spel i olika kategorier.

Duke Nukem Forever var, hur man än ser på det, inte ett särskilt bra spel. Det fanns intressanta element, men utförandet var aldrig bättre än medelmåttigt. Spelmekaniken var visserligen (på pappret) härligt old school-doftande, men alldeles för taffligt genomförd för att riktigt förföra en. Spelet ställs dessutom i ännu sämre dager när Bulletstorm, som inspirerats kraftigt av spel som just Duke Nukem, fullkomligen kör över sin inspirationskälla och visar hur den sortens gameplay bör göras 2011.

Jag vill dock ändå slå ett slag för Gearbox, som räddade Duke Nukem Forever från det utvecklingshelvete som spelet befunnit sig i i över ett decennium. Exakt vad deras insats var är ganska svårt att bedöma, eftersom det mest är en soppa av en massa olika idéer från en massa olika håll under en väldigt lång tid, men trots detta tycker jag att Gearbox insats bör hyllas. Inte så mycket för att spelet släpptes – jag tror att många fans hade varit nöjda om legenden om Duke Nukem Forevers limboexistens hade levt vidare – utan för den känsla av avslut som jag tror att spelsläppet gav till många av de som bidragit till det genom åren. Jag har givetvis ingen direkt insikt i hur någon inblandad känner sig, men Gearbox såg i år till att Duke Nukem Forever-spöket äntligen får vila i frid. Jag tror att det betyder väldigt mycket för väldigt många personer. Hur spelet sedan blev spelar ingen större roll. Det största spelskämtet har äntligen nått sitt slut, och det är en av de mest berömvärda insatserna i år.

Idag har följande bloggar skrivit om årets utvecklare: Spelkriget, Midnite Gamer, Spelkänsla, Kraid, Megazine, Peter Ahonen, EmmyZ

Annonser
Det här inlägget postades i Artiklar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s