Årets utvecklare

Årets utvecklare

Ken Levine (Irrational Games)

Irrational Games jobbar hårt på Bioshock Infinite som, när det först visades upp för allmänheten, tycktes blåsa alla av stolen. Det var så olikt de tidigare Bioshock-spelen, men samtidigt så hade det en omisskännelig Bioshock-vibb över sig. Munnar världen över vattnades. Det är däremot inte därför som Levine vunnit min nominering.

Sedan i slutet av juni i år har han, med någon månads mellanrum, satt sig ned och samtalat med olika personer både i och utanför spelindustrin, om en myriad av spännande ämnen. De kallar dessa samtal Irrational Interviews, och det är förmodligen det intressantaste man kan lyssna på på nätet just nu. Det är något speciellt med att en spelutvecklare intervjuar en annan spelutvecklare, eller speljournalist, eller serietecknare. Sedan starten har bland annat Todd Howard (Bethesda Softworks), Cliff Bleszinski (Epic Games) och Zack Snyder (filmregissör) bjudits in. Samtalen begränsas till runt 45 minuter, vilket är en ganska optimal längd då de får tid att både diskutera ämnet i fråga samtidigt som de inte tröttar ut lyssnaren.

Intervjuserien är ett av de bästa initiativen det senaste året så det känns ganska givet att nominera maestron bakom.

Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen ”Årets spel enligt svenska spelbloggar”, där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin ‘Årets utvecklare’:

Aftonstjaerna, Ariez, BitGarden, Bloggonoid, EmmyZ, Familjenspel, Gamingmama, Kraid, Lunandrez, Megastorm, Munins skärvor, Pixelviking, Savepunkt, Spel på allvar, Spel-Malmer, Spelgubben, Spelografi, och Xboxflickan & Nicke.

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Årets utvecklare

 1. Lunandrez skriver:

  Har inte följt allt det här med intervjuerna tyvärr, men en sak är säker och det är att Irrational Games har mig i ett järngrepp i och med Bioshock Infinite. Jag tycker väldigt bra om de två första spelen och trots att Infinite lär bli väldigt olikt de två första spelen är det någonting jag ser fram emot enormt. Irrational Interviews är nog någonting man får slänga ett närmre öga på framöver också.

  • Sebastian skriver:

   Ja, jag knockades totalt av det som visades upp av Infinite. Det ser helt otroligt ut, och även om jag gillade tvåan så ska det bli väldigt spännande att se vad just Irrational gör den här gången. En stad i luften – det låter ju så fascinerande, och inget man har sett hittills har ju verkat säga emot den känslan.

 2. Christian skriver:

  När man ser videon så är det ju så att man smälter direkt. Det är kan ju bli riktigt bra, jag hoppas att det inte blir gimmick-aktigt i längden bara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s